Σοκολάτα ζεστή ή κρύα είναι πειρασμός!

Οι ποσότητες κακάο που περιέχονται σε ένα ρόφημα ποικίλουν. Μία καλή αναλογία είναι να περιέχει το μείγμα πάνω από 30% κακάο.

Για τη σωστή παρασκευή ζεστού ροφήματος σοκολάτας χρησιμοποιούμε γάλα πλήρες σε λιπαρά 3,5% και ο βρασμός δεν πρέπει να ξεπερνάει το όριο των 70οC γιατί ομογενοποιείτε το προϊόν.

Για τη παρασκευή κρύας σοκολάτας η ποσότητα σε γάλα που απαιτείται είναι έως 50% λιγότερο από την ζεστή λόγω του πάγου που χρησιμοποιούμε. Χτυπάμε το ρόφημα με γάλα πλήρες σε λιπαρά 3,5% στο σέϊκερ και μετά προσθέτουμε το πάγο.

Αν θέλουμε να πετύχουμε γρανιτένια υφή και μεγαλύτερη διάρκεια στο κρύο ρόφημά μας χτυπάμε το μείγμα σε μπλέντερ μαζί με τον πάγο.