ΤΣΑΙ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ Προετοιμασία ροφήματος / Ευεργετικές ιδιότητες

Προετοιμασία ροφήματος / Σερβιρισμένο ζεστό

Απολαύστε το τσάι του βουνού ζεστό όποια ώρα της ημέρας και νιώστε τις ευεργετικές του δράσεις ενώ απολαμβάνετε το πλούσιο άρωμα και τις πανέμορφες αποχρώσεις του.

Οδηγίες

Εμβαπτίζετε ένα βότανο, ή δύο για πιο δυνατή γεύση, σε σχεδόν βραστό νερό μέσα σε φλιτζάνι, κρατώντας το από το κοτσάνι. Μπορείτε να αφήσετε το βότανο μέσα στο φλιτζάνι καθώς απολαμβάνετε το αφέψημα ή μπορείτε να το απομακρύνετε μετά από 5 λεπτά.

Μέσα σε λίγα λεπτά, έχετε τη δυνατότητα να ολοκληρώσετε τις αγορές σας και βρείτε αυτό ένα προϊόν που επικεντρώνεται στην επίλυση δυσλειτουργιών στον σεξουαλικό τομέα. Χάρη στην εύχρηστη υπηρεσία μπορείτε να αγοράζετε Viagra online με ευκολία και αποτελεσματικότητα.

Κάθε βότανο αρκεί για ένα φλιτζάνι αφέψημα έως 100 ml. Κατά την διαδικασία ενδεχομένως να αποκολληθούν άνθη καθώς και οι σπόροι τους, κάτι απολύτως φυσιολογικό για ένα φυσικό προϊόν. Απολαύστε το, εάν επιθυμείτε, με μια φέτα λεμόνι, μέλι ή ζάχαρη.

Ο παραδοσιακός τρόπος παρασκευής και σερβιρίσματος του τσαγιού διατηρείται ανέπαφος, ενώ για πρώτη φορά η επαφή με ένα βότανο είναι άμεση.

Η Olympus Herb είναι η μοναδική εταιρία όπου με τις διαδικασίες τυποποίησης που χρησιμοποιεί, προσφέρει συσκευασία που περιέχει ΜΟΝΟ ανθούς και ολόκληρα φύλλα και όχι βλαστούς του βοτάνου.

 

Ευεργετικές ιδιότητες

Σήμερα, 3000 χρόνια μετά την πρώτη καταγραφή του, ο sideritis scardica συνεχίζει να είναι ο βασιλιάς των βοτάνων που ευδοκιμούν στις παραμεσόγειες χώρες. Το πλούσιο άρωμα του και οι ιδιαίτερες ιδιότητες, το καθιστούν βασικό και ιδανικά καθημερινό στοιχείο της φημισμένης μεσογειακής διατροφής.

Χωρίς καφεΐνη, με υπέροχο άρωμα και μεστή γεύση το Ελληνικό Τσάι του Βουνού, αποτελεί τον καθημερινό μας χαλαρωτικό σύντροφο ενάντια στα άγχη του σύγχρονου ρυθμού ζωής.

Διατροφικά στοιχεία ανά 100 ml

Ενέργεια < 5Κcal
Λιπαρά < 0,2g
εκ των οποίων κορεσμένα < 0,2g
Υδατάνθρακες < 0,2g
εκ των οποίων σάκχαρα < 0,2g
Πρωτεΐνες < 0,2g
Αλάτι < 0,2g

Ένας συνεχώς αυξανόμενος αριθμός εργαστηριακών μελετών προσδιορίζει τα συστατικά του και εστιάζει στην επίδραση που αυτά μπορεί να έχουν στον ανθρώπινο οργανισμό. Έχει διαπιστωθεί ότι το Τσάι του Βουνού περιέχει πληθώρα συστατικών, με κυριότερα τα φλαβονοειδή, τα διτερπένια, τα φαινυλοπροπάνια, τα ιριδοειδή και τα μονοτερπένια.

Πολλές σύγχρονες έρευνες επιβεβαιώνουν την αντιοξειδωτική, αντιφλεγμονώδη, αντιμικροβιακή και αναλγητική δράση αυτών των ουσιών.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Το πανεπιστήμιο του Magdeburg με επικεφαλή τον καθηγητή Νευρολογίας και διευθυντή του ομώνυμου Ερευνητικού Κέντρου για Νευρολογικές Ασθένειες, Jens Pahnk ρίχτηκε στη μάχη για την καταπολέμηση της νόσου Αλτσχάιμερ χρησιμοποιώντας μετά από 7ετή έρευνας το Τσάι του Βουνού. Τα αποτελέσματα είναι παραπάνω από ενθαρρυντικά. Συγκεκριμένα όταν αυτό δίδεται σε ποντίκια για 25 μέρες περιορίζει τη βλάβη του εγκεφάλου σε ποσοστό περίπου 80%. Το επόμενο «καλύτερο» αποτέλεσμα είχε το συστατικό Thiethylperazin, που όμως φτάνει το 70%. Τα επόμενα δύο χρόνια η επιστημονική ομάδα του Magdeburg φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα φάρμακο από το ελληνικό τσάι (πρόκειται συγκεκριμένα για την ποικιλία «sideritis scardica» που ενδημεί κυρίως στη Μακεδονία) σε μορφή χαπιού.
  • Μελέτες μιας ερευνητικής ομάδας από τα Πανεπιστήμια Πατρών και Ιωαννίνων που εξέτασε τη σύσταση του αφεψήματος του είδους Sideritis clandestina έδειξαν ότι έχει αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές και αγχολυτικές δράσεις. Οι αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές του ιδιότητες οφείλονται στους διαφορετικούς γλυκοζίτες της απιγενίνης, που περιέχονται σε αυτό σε μεγάλο ποσοστό. Σε πειράματα που έγιναν σε ποντίκια διαπιστώθηκε ότι ενισχύθηκε η αντιοξειδωτική άμυνα περιοχών του εγκεφάλου όσων κατανάλωναν επί 6 εβδομάδες αφέψημα από Τσάι του Βουνού. Επιπλέον, φάνηκε ότι καταπολεμά και το άγχος. Έχει, δηλαδή, αγχολυτική δράση, χωρίς μάλιστα τις παρενέργειες που παρατηρούνται συνήθως σε άλλα αγχολυτικά που παίρνουμε από φυτικά είδη.
  • Το αιθέριο έλαιο του Τσαγιού του Βουνού και είναι ιδιαίτερα δραστικό αντιμικροβιακό, λόγω της περιεκτικότητάς του σε καρβακρόλη.
  • Σύμφωνα με μία μελέτη του Πανεπιστημίου Αθηνών, τα εκχυλίσματα Τσαγιού του Βουνού (sideritis) μπορούν να συνεισφέρουν στην πρόληψη της οστεοπόρωσης, καθώς προστατεύουν έναντι της απώλειας της οστικής πυκνότητας και ενισχύουν τη μηχανική αντοχή των οστών.

Πηγή: olympusherb.com.

Olympus-Herb-Greek-Mountain-Tea-Slideshow-2