Δοσολογίες LEMONODASOS

Το Lemonodasos είναι μια σειρά χυμών με βάση το χειροποίητο χυμό λεμονιού σε διάφορους γευστικούς συνδυασμούς. Για ένα σωστό αποτέλεσμα και μια απολαυστική γεύση, η σωστή αραίωση για τα προϊόντα LEMONODASOS είναι ένα μέρος χυμός και 4 νερό. Έπειτα από […]

ΤΣΑΙ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ Προετοιμασία ροφήματος / Ευεργετικές ιδιότητες

Προετοιμασία ροφήματος / Σερβιρισμένο ζεστό Απολαύστε το τσάι του βουνού ζεστό όποια ώρα της ημέρας και νιώστε τις ευεργετικές του δράσεις ενώ απολαμβάνετε το πλούσιο άρωμα και τις πανέμορφες αποχρώσεις του. Οδηγίες Εμβαπτίζετε ένα βότανο, ή δύο για πιο δυνατή […]

Απαραίτητη η χρήση φίλτρων νερού σε επαγγελματικές μηχανές espresso και σε κάθε τύπου μηχανή καφέ.

Το νερό είναι το απαραίτητο γευστικό στοιχείο των ροφημάτων. Η κακή διαχείριση του νερού μπορεί να οδηγήσει σε γευστικές αλλοιώσεις και να προκαλέσει βλάβες στις μηχανές. Χρησιμοποιώντας τα συστήματα βελτιστοποίησης νερού μειώνεται η ανθρακική σκληρότητα (περιεκτικότητα σε άλατα), εξισορροπούνται τα […]

Ρύθμιση μύλου άλεσης

Η άλεση είναι η κοπή του κόκκου καφέ σε μικρότερα κομμάτια έτσι ώστε να προσφέρει στο νερό μεγαλύτερη επιφάνεια για εκχύλιση. Η σωστή ρύθμιση του μύλου είναι πολύ σημαντική και πρέπει να γίνεται καθημερινά. Η πυκνότητα των αλεσμένων κόκκων σε […]

Σοκολάτα ζεστή ή κρύα είναι πειρασμός!

Οι ποσότητες κακάο που περιέχονται σε ένα ρόφημα ποικίλουν. Μία καλή αναλογία είναι να περιέχει το μείγμα πάνω από 30% κακάο. Για τη σωστή παρασκευή ζεστού ροφήματος σοκολάτας χρησιμοποιούμε γάλα πλήρες σε λιπαρά 3,5% και ο βρασμός δεν πρέπει να […]

Καθαρισμός Μύλου Άλεσης

Καθημερινός καθαρισμός Αδειάζουμε τον μύλο άλεσης και αποθηκεύουμε τους κόκκους και ξεχωριστά τον κομμένο καφέ σε ένα αεροστεγές δοχείο το οποίο τοποθετούμε σε ένα σκοτεινό και χωρίς υγρασία μέρος Καθαρίζουμε με πινέλο τους δοσομετρητές του κομμένου καφέ Καθαρίζουμε την καμπάνα […]

Καθαρισμός Μηχανής Espresso

Για την παρασκευή ενός ποιοτικού espresso σημαντικό ρόλο παίζει ο καθαρισμός και η συντήρηση του εξοπλισμού. Ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες εξασφαλίζετε την μακροζωία του εξοπλισμού και την ποιότητα των εκχυλίσεων. Κάνουμε τυφλό κάθε βράδυ σε κάθε γκρουπ Βάζουμε τα κλείστρα […]

Το τέλειο κρύο αφρόγαλα σε 3 βήματα!

1. Τοποθετούμε κρύο γάλα στο κύπελλο που συνοδεύει το μίξερ. Χρησιμοποιούμε μόνο την αναγκαία ποσότητα για κάθε παραγγελία. 2. Αναδεύουμε με το μίξερ για 5 δευτερόλεπτα ελάχιστα κάτω απο την επιφάνεια του γάλακτος, διότι είναι πιο ελαφρύ και αποκτά εύκολα […]

Tips για ζεστό αφρόγαλα

Χρησιμοποιούμε κρύο γάλα και κρύο σκεύος Όσα περισσότερα λιπαρά έχει το γάλα τόσο καλύτερο αφρόγαλα θα φτιάξουμε

Cappuccino με κρέμα σε δύο απλά βήματα!

1. Χρησιμοποιούμε 1 λίτρο φυτική κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε 2 φλιτζάνια του εσπρέσσο φρέσκο γάλα 3,5%. 2. Χτυπάμε το μείγμα στην φραπιέρα μέχρι να σφίξει. Η κρέμα είναι έτοιμη!